Pilo růžový odžmolkovač

Péče o šátek

VŠE, CO POTŘEBUJETE K PÉČI O VAŠE OMNIFERA ŠÁTKY.

PRANÍ  Váš nový šátek je nutné před prvním navázáním vyprat.

Vždy dodržujte instrukce na etiketě s pracími symboly.
Používejte šetrné prací prostředky a vyhněte se těm, které obsahují bělidla a optické rozjasňovače, doporučujeme Sonett gel na vlnu a hedvábí Sensitive, který prošel našimi přísnými kritérii. Použití konvenční aviváže není vhodné, místo ní můžete použít například Sonett kyselý oplach.
U citlivějších materiálů se vyvarujte vyšším otáčkám při ždímání.
Každý šátek vyžaduje rozdílnou teplotu praní vzhledem k použitým materiálům.

PODROBNÉ INSTRUKCE K RUČNÍMU PRANÍ:

Pokud naleznete na štítku symbol ručního praní, postup je následující. Připravte vlažnou lázeň, teplota vody by neměla překročit 30 stupňů a zároveň by neměla být ledová. Citlivé materiály špatně reagují na prudkou změnu teplot.
Přidejte vhodný gelový prací prostředek bez rozjasňovačů (jako je Sonett gel na vlnu a hedvábí Sensitive) a šátek v lázni jemně promačkejte.
Následně šátek v čisté vodě opatrně vymáchejte.  Šátky s příměsí nikdy nekruťte. Můžete je srolovat do ruličky a rukama jemně přebytečnou vodu vymačkat (případně je lze srolovat se suchou osuškou, která vodu odsaje – ideální moment pro alternativní využití našeho Beach MOMu!).
Šátky s příměsí (zvláště vlny) sušíme vždy horizontálně, oblíbený způsob je sušení šátku přeloženého napůl na rozložených osuškách na sušáku. 

SUŠENÍ  Nedoporučujeme sušení v sušičce, pokud je však na etiketě šátku sušička povolená, je možné v ní šátek na nízkou teplotu vysušit. Můžete to napomoci měkkosti a nadýchanosti šátku. Nikdy nesušte v sušičce šátky s příměsí vlny a hedvábí. Vyvarujte se také sušení šátků s hedvábím a vlnou na přímém slunci. Šátky s těmito příměsemi je vhodné sušit horizontálně.

ŽEHLENÍ Bavlněné a lněné šátky můžete napařovat. Zabráníte tím tvorbě podélných skladů, kvůli kterým mohou vzniknout defekty. Šátky s příměsí vlny žehlete na nízkou teplotu. Hedvábí vyžaduje nejnižší stupeň. 

Šátek ošetřujte vždy podle nejcitlivějšího materiálu v kompozici.

OMNIFERA VÝBĚR DOPLŇKŮ K PÉČI

PILO STROJEK NA ŽMOLKY

Zapomeňte na žmolky! S ostrými břity a silným motorem je Pilo Fabric Shaver od Steamery Stockholm perfektním pomocníkem k opravě a vyhlazení poškozené tkaniny. Díky malé velikosti a chytrému napájení přes USB si ho můžete vzít kamkoli s sebou. Je účinný, přenosný a jednoduchý na údržbu.
Navíc v neodolatelném matném designu – Pilo posouvá tradiční strojek na žmolky na jinou úroveň.

Pilo strojek na žmolky jsme pečlivě vybrali do našeho sortimentu péče o šátky Omnifera, ale jistě jej využijete v domácnosti i na ostatní tkaniny a pleteniny. Některé materiály mohou časem žmolkovat v namáhaných místech, zejména jemné vlny. Pilo strojek na žmolky pomůže Vašim textiliím získat zpět původní vzhled.
Prosím, neholte Vaše krásné šátky s nopkovým hedvábím a jinou efektní přízí! K těmto šátkům nopky patří!

FUNKCE

  • Automatické vypnutí: jakmile odděláte kryt břitu
  • USB napájení (včetně USB kabelu)
  • Čas nabíjení baterie: 5 hodin
  • Výdrž: 50 minut kontinuální práce s odžmolkovačem

CHCI TO ODŽMOLKOVAT

KARTÁČ NA TEXTIL

DSC_1683.jpg

Do našeho výběru jsme zařadili také krásný jemný štětinový kartáč, kterým ze šátku a ostatních textilií odstraníte chlupy, prach a nežádoucí vlákna. Je ručně vyroben v německé rodinné firmě Redecker a vydrží Vám věky.

CHLUPY PRYČ!

PRANÍ

Pečlivě jsme vybrali tři konkrétní produkty, které se skvěle postarají o všechny Vaše Omnifery. O pracích prostředcích si můžete přečíst také na našem blogu.

SONETT OLIVOVÝ PRACÍ GEL NA VLNU A HEDVÁBÍ SENSITIVE

sonett_products_600x613_olive_laundry_liquid_sensitive.jpg

Dlouho jsme hledali ideální prací prostředek pro naše šátky, který by zároveň splňoval nejpřísnější požadavky na netoxičnost a byl tím nejvhodnějším pro dětskou pokožku, přírodu a zároveň pro naše exkluzivní materiály. Věříme, že Sonett gel je momentálně nejčistším produktem tohoto druhu na trhu, proto jej zařazujeme do našeho výběrového obchodu. My sami jej používáme již rok.

Tento prostředek můžete použít na všechny naše šátky, od bavlněných, přes vlněné a hedvábné, je učinný již při nízkých teplotách (do 40 stupňů) a jemný ke všem příměsím. Neobsahuje žádnou vůni, která by mohla dráždit miminka nebo alergickou pokožku. Zároveň má vynikající prací schopnosti.

Neobsahuje:

• konzervanty
• barviva, vůně
• enzymy
• GMO – geneticky modifikované látky
• látky pocházející z ropného průmyslu

Je založený na čisté rostlinném mýdle z vysoce kvalitního olivového oleje v BIO kvalitě, pocházejícího z biodynamického zemědělství. Je kompletně rozložitelný, nepůsobí újmu vodním živočichům jako konvenční prostředky.

Složení:

mýdlo z olivového oleje* (15 – 30 %), cukerný tenzid (5 – 15 %), mýdlo z řepkového či slunečnicového oleje (1 – 5 %), rostlinný alkohol -etanol (1 – 5%), citrát (< 1 %), pravotočivě vířená voda (do 100%). * = z kontrolovaného ekologického zemědělství

Použití:

Do pračky na 4,5kg prádla 60ml gelu – měkká či středně tvrdá voda, 90ml – tvrdá voda.
Ruční praní – zhruba 15-30ml na 5l vody do vodního proudu.

CHCI TO VYPRAT KONEČNĚ EKOLOGICKY

SONETT KYSELÝ OPLACH

sonett_products_600x613_laundry_rinse.jpg

K Sonett pracímu gelu na vlnu a hedvábí Sensitive doporučujeme Sonett kyselý oplach, který odstraňuje případné zbytky či usazeniny pracího gelu a díky přírodní kyselině citronové v potravinové kvalitě také neutralizuje pH hodnotu textilu, což je důležité hlavně pro lidi s citlivou pokožkou.
Bez vůně a éterických olejů.
Navíc rozzařuje barvy, uhlazuje vlákna a změkčuje textilie.
Doporučujeme na všechny naše blendy.

Složení:

Kyselina citronová (15 – 30%), rostlinný alkohol – etanol (5 – 15%), vířená voda (do 100 %).

Použití:

Na 4,5kg prádla 40ml oplachu do přihrádky na aviváž.

CHCI TO SPLÁCHNOUT

SONETT SPREJ NA SKVRNY

Není neobvyklé, že se podaří na šátku vyrobit nějakou tu skvrnu.
Pro tyto situace jsme pro Vás vybrali Sonett sprej na skvrny, který je vhodný i na velmi jemné látky jako je vlna či hedvábí.
Organický extrakt z jihoamerické rostliny Quillaja a cukerné tenzidy spolu působí jako efektivní a jemný odstraňovač skvrn. Účinný na skvrny od ovoce, kakaa, čmárance od propisek, na mastnotu a další.

Složení:

Cukrový tenzid (5 – 15 %), rostlinný alkohol (etanol) (5 – 15 %), rostlinný glycerin* (1 – 5 %), extrakt z mydlokoru tupolistého* (Quillaja) (1 – 5 %), esenciální olej ze šalvěje lékařské* (< 1 %), esenciální olej z levandule* (< 1 %), balzamické přísady* (< 1 %), pravotočivě vířená voda (až 100 %). * = z certifikovaného ekologického zemědělství nebo volný sběr v přírodě

Použití:

Nastříkejte na skvrnu a nechejte 30s působit. Netřete, odsajte tekutinu savým papírem. (Vždy předem vyzkoušejte na malém kousku látky na neexponovaném místě.) Před praním v pračce můžete sprej nechat působit 10 minut.

TY FLEKY MĚ UŽ ŠTVOU